Šypsokitės daugiau ir drąsiau

Šypsokitės daugiau ir drąsiau

2017-12-08

Vaikai buvo supažindinti ne tik su dantų šepetėlio ir dantų pastos svarba, bet ir kitomis būtinomis priemonėmis –higieniniu dantų siūlu, danties šepetėliu, burnos skalavimo skysčiu, liežuvio grandikliu. Buvo parodytas pavyzdys, kaip tinkamai naudotis šiomis burnos priežiūros priemonėmis ir akcentuota pakankama dantų valymo trukmė.
 Svarbu ne tik suteikti žinių, bet ir pasiekti vaiko elgesio pokyčių, kurie ir lemią vaiko sveikatos būklę.
 
 
Kaip pripratinti vaikus tinkamai prižiūrėti dantis?
Rekomendacijos tėveliams 
● Nors iki 6-7 metų vaikų dantis turėtų valyti tėvai, siūlome pratinti vaiką naudotis dantų šepetėliu iškart: leisti pačiam valyti dantis, tačiau pabaigti dantų valymą tėvams.
● Vaiko dantų valymui reikia naudoti ne tik dantų šepetėlį ir pastą, bet ir tarpdančiams skirtus šepetukus bei siūlą. Rekomenduojame naudoti dantų šepetėlį su suapvalinta galvute.
● Leiskite vaikui pačiam išsirinkti dantų valymo priemones: šepetėlį, dantų pastą. Gražios priemonės su mėgstamais filmukų ar pasakų veikėjais dantų valymą gali paversti maloniu žaidimu.
● Pasiūlykite išvalyti dantis vienam iš jūsų vaiko mėgstamų žaislų.
● Valykitės dantis kartu: maži vaikai yra linkę mėgdžioti savo tėvus.
● Valydami vaiko dantis vedžiokite dantų šepetėlį ramiais, lėtais judesiais, kad vaikas suprastų, jog tai visai paprasta ir skausmo nekelianti procedūra.
Jeigu patys neturite pakankamai informacijos apie taisyklingą dantų valymo procesą, reikėtų apsilankyti pas odontologą, kuris paaiškintų kaip ir kokias priemones reikia naudoti.
Atkreipkite dėmesį, kad profesionali burnos higiena ypač svarbi vaikams, kurie nešioja breketus